Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Strana 17 z 137
DworiBak je teď offline  DworiBak
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.7.2015 , 20:59   Citovat  

xenon04 napsal:
v kaslíku jsem našel tohle - ví někdo k čemu to je???

Je to přípravek pro výměnu žárovky.

xenon04 napsal:
teď už vím, proč se rozsvítila rezerva při dojezdu 95km

1.6 info.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
1.6 info.jpg, 155.93 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
xenon04 je teď offline  xenon04
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.7.2015 , 21:27   Citovat  

v manuálu jsem tu želvu nenašel Úsměv odkudpak je ten screen?
ale našel jsem tam ten bílej udělátor Úsměv je to k výměně předních žárovek blinkrů OK
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 29.7.2015 , 21:43   Citovat  

Screen je z PDI
podobný přípravek měl už i 8G Úsměv
   Návrat  
piskot je teď offline  piskot
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.7.2015 , 9:50   Citovat  

DworiBak napsal:
Screen je z PDI
podobný přípravek měl už i 8G Úsměv

Ten přípravek jsem našel v kastlíku také. U předchozího Tourera jsme ho neměli.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 30.7.2015 , 11:01   Citovat  

to DworiBak: Pokud si myslel C8G, tak nevim o nikom, kdo by takový "bazmek" v autě měl Mrk
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.7.2015 , 17:50   Citovat  

2bep napsal:
to DworiBak: Pokud si myslel C8G, tak nevim o nikom, kdo by takový "bazmek" v autě měl Mrk

nikdo jen na servisu Úsměv do vozu ho dávají až ted Honda
   Návrat  
stanokra je teď offline  stanokra
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.7.2015 , 6:42   Citovat  

to piskot : gratulujem, pekná farba, uvažoval som o nej, ale vyhrala polovička..
Inak vlastníkov 9G Toureru sú v republike max.stovky ale ty budeš skoro zaručeně jediný, kto stihol vlastniť obe verzie :O)
Něco si už naznačoval, i tak by ma zaujímalo trochu s odstupom, zda je rozdiel viac ako len kozmetický. Nepočítam udelátko na svetlá. Velmi šťastný

to xenon04 : máš odvahu "na želvičku" ja panikárim už pro 20km dojazdu, takže dík za info.. o želve som netušil, niekedy to može byť dobré vedieť že je tam tajná rezereva.

Čo sa týka spotreby, moja skúsenosť, 5.2 na 120 pod dialnici je OK, pokial to je 50:50 voči okreskám, tak by som očakával nejak 4.7 - 4.8.
Len okresky by mali ukazovať priemer niekde 4.2 - 4.4.. všetko v prípadě že spotrebu neriešiš, len to bereš ako info.

A jak sa javí motor po nejakom to týždni ?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
PříspěvekZaslal: 31.7.2015 , 6:50   Citovat  

eště jeden dotaz..

Auto som kupoval (diesel 1.6) v záři, mám asi 13.000 najazdené.. v záři by som ma ísť na servisnú prehliadku.
Ale auto si samo može povedať po nejakom počte : "a teraz do servisu".

Čakajú ma dva týždně po Europe, takže ešte v srpnu ma čaká cca 5.000 km.. nič nebude príjemnejšie ako keď mi zahlasí vo Francúzsku, servis do 1000km..

Nemáte skúsenosť ? Piskot ti si šiel sám po roku ?

V servise mi trdil že kludne si to už može povedať po 12.000, alebo až po 20.000. Jazdim dosť na pohodu, takže by to skor malo byť 20.000..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2015 , 9:15   Citovat  

stanokra: tankuju pokud možno na stejný pumpě, kór teď naftu - jezdím EuroOil od ČEPRA bez biosložky Úsměv
tudy odkaz "Na všech čerpacích stanicích EuroOil si mohou zákazníci zakoupit naftu Optimal Diesel bez biosložky."
proto jsem to chtěl dojet až tam Úsměv příště už to pokoušet nebudu Velmi šťastný

mám odjeto 1 300km - jezdím de facto jenom města a dálnice, zatím celkový průměr 5,2 - první nádrž byla za 5,7
nevím kolik potřebuje motor na zajetí, prvních tis. km jsem jezdil max. do 3tis ot, teď už to nehlídám, ale 4,5 jsem ještě neviděl Úsměv od dvou do čtyř to jede parádně OK
komfort cestování pro mě za jedna OK

škoda jen, že to nemá ukazatel, kdy se vypaluje DPF...

btw. v manuálu je servisní interval 20tis km nebo rok, ale u oleje je doporučovaná výměna 10tis km nebo 1 rok resp. ve ztížených podmínkách 5tis km nebo 6 měsíců

výměnou před dovolenou určitě nic nezkazíš, naopak budeš mít svatej klid Úsměv

tourer se mi začíná líbit čím dál víc Úsměv obzvlášť vynikne v běžným provozu Velmi šťastný
   Návrat  
SaKaL je teď offline  SaKaL
Moderátor
PříspěvekZaslal: 31.7.2015 , 14:12   Citovat  

Myslim, ze vymenou prvniho oleje od noveho motoru po 13.000 km urcite nic nezkazis.
Sice to neni Honda, nicmene na mem sluzebnim Partneru 1.6 HDi jsem mel na servisce napsano durazne doporuceni udelat 1. vymenu oleje po ujeti prvnich 5.000 km...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2015 , 19:18   Citovat  

Ahojte všici.
Úvodem, už jsme vzali auto na projížďku. Doporučuji s dětmi se kouknout do Kovářova, je tam Zeměráj.
Spotřeba podle palubáku 6,5 l. Na nový motor to celkem jde... Se stydím
Mimochodem, uzavírka Žďákovského mostu pěkně prověřila schopnosti podvozku a řízení jízdou po objížďkových silnicích...

To stanokra:
První dojmy a zároveň odlišnosti od předchozí "verze" už jsem napsal. Máme s drahou polovičkou rádi, když se s volantem musíme "prát", takže změnu naladění posilovače řízení tu znovu vypíchnu. Jo, a mnou tolik kritizované drnčení zadní SPZky při zavírání kufru je pryč. Někdo se zamyslel a ten plast na značku je uchycen také uprostřed dole, takže drnčení je pryč.

Co se týče servisního intervalu. Nám si auto (minulé...Úsměv) řeklo o prohlídku po uplynutí roku (360 dní). Zbývající dni do servisní prohlídky lze dohledat v palubáku. Nemáme takový nájezd (těch 20 tis. km) a také nejezdíme nic extra, kvůli čemu by se měl motor "ozvat" dřív.

P.S.: Ukázal jsem manželce prospekt od HR-V. Jako slušně vychovaná dáma prohlásila : "Dop.rdele, to nemohli to auto "ukázat" dřív?" Když to přeložím do češtiny, tak má Tourer vážného konkurenta, nebo to bude tak (pokud finance dovolí), že bude i HR-V. Prostě se, doufám naposledy, zase zamilovala do auta od Hondy... Velmi šťastný
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 31.7.2015 , 19:59   Citovat  

želvičku mají jen poface 1.6
servis je bud po roce nebo 20tis u benzíové verze o 10tisíc více,ale vše záleží na znečištění oleje a stylu jízdy může naskočit udržba i dříve info kolik dní nebo km zbývá do servisu je na iMIDu
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 2.8.2015 , 18:34   Citovat  

konečně se povedlo sehnat bydlení, hned mám klidnější spaní Úsměv

plato hezky drží i bez toho háčku na provázku, stačí to zajistit madlem z roletky Úsměv
a do díry se parádně vejde skládací bedýnka z albertu
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.8.2015 , 22:05   Citovat  

to xenon04 : moc vydarené foto auta v príspevku výš, vypadá dobre.. Tourer je z vybraných uhlov zvlášť fotogenický.
Jinak dík za tip na prichytenie toho víka, ten háčik je otravný, vyskúšam vychytávku Velmi šťastný
Ešte k staršiemu prispevku o DPF, neukazuje, čo je škoda.. ale zaručeně to poznáš,spotreba zrazu jinde, a motor bude hlučný.
Keď ale jazdíš dlhšie trasy tak by sa ozývať nemal..

to all : dík za radu ohladně výmeny oleja, pojdem určitě.. tento víkend dostal tourer 1100 km, na budúci opakovaně (rozvoz detí na prázdniny na Slovensko), a potom cca 4000 po Francúzsku..
takže dostane nálož 6000 v priebehu troch týždnov. Asi si prihlásim Tourer do nejakého redakčného vytrvalostného testu, ale najskor mu doprajem novú olejovú lázeň
Keď uvažujem, za prvých 11 mesiacov som mal 13.000, za tri týždne mu priložím 50% navrch..

Jinak Piskot, mrkol som testy HR-V a trochu málo rozpačité, osobně za Civica by som nemenil, hlavně HR-V už vypadá "obyčajně".. takže myslím že lutovať polovička nemusí.
A chcem upozorniť na testy HR-V na jeden poznatok, do jedného jediného, všetci pejú ódy na naftu 1.6, zatracujú nový benzín 1.5 (96kw), XENON vybrali sme dobre
Zároveň tým úplně stráca moje fantazírovanie o 1.5 benzínu, negatíva atmosféry ohladně otáčiek mu asi ostali, včetně dialnice a pribudli aj negatíva turba.

tudy odkaz
tudy odkaz

PS : dnes som si na dialnici z rozmaru dovolil na chvílu vytiahnuť k 180.. stále pohodička, tiché, pohodové, a krásně ťahalo..
PS2 : dnes, neděle, okolo uherského hradiště / brodu.. červený Tourer 2015 (diódy sú jasný poznávacím znamením).. Piskot nemali ste dlhšiu projížďku ?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 2.8.2015 , 22:20   Citovat  

a pridávam i jedno svoje foto, v jednej z fotogenických póz

hond.jpg

hond.jpg, 191.86 kB
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.8.2015 , 8:42   Citovat  

stanokra napsal:

PS2 : dnes, neděle, okolo uherského hradiště / brodu.. červený Tourer 2015 (diódy sú jasný poznávacím znamením).. Piskot nemali ste dlhšiu projížďku ?

Já si říkal, že jsem zahlídl modrého Tourera. Ano, jeli jsme na Slovensko, konkrétně do Ružomberoku.
Hlásím, že spotřeba dle palubáku byla 6,8 l. Parametry byly tempomatových 130 km/h (dálnice), či 90-110 km/h okresky. No a od Žiliny do Ružomberoka, kromě kousku dálnice okolo Martina, se jede podle toho nejrychlejšího vepředu (i jen padesátkou)...
Koukal jsem, že 135 km/h odpovídá 3500 ot./min. Jedině, kdy benzín je rád, že drží "dech", jsou táhlá stoupání při 70-80 km/h, jinak jede v pohodě, dálniční kopce drží ve 130 km/h bez problémů.
A hlučnost? Jistě, vyšší otáčky už jsou slyšet, ale že bychom si museli dávat špunty do uší? Či na sebe křičet, abychom se domluvili? To ne.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.8.2015 , 6:18   Citovat  

piskot napsal:
Já si říkal, že jsem zahlídl modrého Tourera.

Tie republiky su malé Velmi šťastný

piskot napsal:
Hlásím, že spotřeba dle palubáku byla 6,8 l. Parametry byly tempomatových 130 km/h (dálnice), či 90-110 km/h okresky.

Spotreba je na benzín dobrá. Ja som mával na OCT III, dieslu 1.6 spotrebu na podobnej trati 6.3.. čo je skoro podobně.

Tak pridám ešte aj za seba, na dialnici dávam tempo na 145 - nech to odsýpa (GPS mi vtedy ukazuje 139 km/h)
Na Slovensko jazdím po dialnici skoro až na Ostravu a na Frydek a Žilinu, t.j na dialnici cca 75%. Len v nedelu som to skušal "spodnou" variantou cez Uherské. A o víkendu som mal spotrebu 5.0 na 1050 km. Hodnú chvílu tam bolo aj 4.9
Pre mna samotného to bolo prekvapujúce, očakával som pri dialničnom tempe tak 5.3, ale svoje urobia zúženia na D1, kde spotreba klesne hodně dolu.

PS: Auto má už naplánovanú výmenu oleja, nech si trochu "užije" následnú porci km.. som zvedavý zda tú výmenu nejak poznám - napr. v hladšom behu
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2015 , 8:50   Citovat  

stanokra: jakou jezdíš naftu?
dneska jsem zkusil natankovat vervu diesel od benziny, uvidíme, jestli bude znát nějaký rozdíl
bral jsem až po hrdlo a dojezd na palubáku příjemně překvapil Úsměv

Návrat  
JardaBar je teď offline  JardaBar
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2015 , 11:59   Citovat  

Mě by zajímalo, jak obtížné je jezdit za deklarovaných 3,8l. Až auta zajedete, zkuste to schválně.

Na Spritmonitoru jsou téměř všichni přes 4l tudy odkaz
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2015 , 12:36   Citovat  

asi to jde, ale moc zábavy si přitom neužiješ
jel jsem za 3,9 podle PP trasu 25km teplice - ústí nad labem (město/dálnice/město)
ráno bez klimatizace, na econ, řadil jsem podle indikátoru a nejel víc než 125 tachometrových

jezdím to každý den tam a zpět.... dneska ráno 4,1 (né, že bych to pořád nuloval, ale ten honda connect počítá spotřebu po každym nastartování, tak se vždycky po jízdě mrknu)
do práce nepospíchám, tak proč neušetřit Úsměv cestou zpátky tu průměrnou spotřebu zase zvedám VTEC takže ve výsledku jsem někde u 5,2
   Návrat  
Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2015 , 18:20   Citovat  

Jsem zvědav, když se oháníte spotřebami, jestli někdo zkusí ověřit jak ten palubák měří, aby neukazoval 3,8 a ve skutečnosti to nebylo 4,5 co vím tak z mých známých co jezdí s Octavií TDI to radši stylem měření od plné do plné nikdo zkusit nehodlá a chlubí se tou vysněnou spotřebou. Co kdyby skutečná byla víc pořádnej výtlem
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2015 , 18:51   Citovat  

To jo no, hlavně oni řeší jak se dostat pod 4 litry a já když už budu řešit spotřebu, tak budu hrotit jak se dostat pod 10 litrů Velmi šťastný pořádnej výtlem Nic proti vám devítkáři přátele máte to pěkný OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2015 , 19:16   Citovat  

jelikož si to eviduju kvůli práci, tak budu spotřebu vědět naprosto přesně Mrk
vypozoroval jsem, že proměřuje o cca 0,2-0,3l
uvidíme až s tím budu mít najeto alespoň 5tis km

takhle jsem jezdil s 1,8... víc se mi na monitor nevejde, ale celková je nahoře 7,8

tankovani.JPG

tankovani.JPG, 119.93 kB
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.8.2015 , 20:29   Citovat  

Kmóďa napsal:
Jsem zvědav, když se oháníte spotřebami, jestli někdo zkusí ověřit jak ten palubák měří, aby neukazoval 3,8 a ve skutečnosti to nebylo 4,5 co vím tak z mých známých co jezdí s Octavií TDI to radši stylem měření od plné do plné nikdo zkusit nehodlá a chlubí se tou vysněnou spotřebou. Co kdyby skutečná byla víc pořádnej výtlem

Ja som tak testoval posledný víkend, natankoval som do plna a zbehol na nejakých pár KM a zas tankoval do plna.
Viem že keď som to v hlave cca. počítal, vyšlo to kúsok 0.1 max. 0.2, nad computer.
Oficiálne sa píše, a dohladáš na netu, že Honda znižuje o 0.3, ale to mi príde prehnané.¨

M.J mal som Octavku 5rokov, OCTII a OCTIII, 1.6 diesel.. spotřebou som bol cca. aj podla počitača skor 1 LITER viac. Na dialnici som sa nedokázal dostať pod 6.4 při svojej oblúbenej 145 km-h..
Keďže bola služobná, ale na súkromné úČely, vykazoval som spotřebu.. ta sa pohybovala v reále o dosť viac, občas skoro 7litrov.. Hold jako rodilý Velmi šťastný Pražák som sa buď flákal v meste alebo na dialnici a žralo to.

Na Honde je to úplne iné café, mám sice súkromné, ale možem nakupovať výhodnu naftu na firemnú kartu a stháva sa mi to s platu, podobně jako služobná OCT.. a hoc som svoje zvyklosti nezmenil, nájazd na Honde mám vyšší, čo sa mi strhávalo z platu je sakra rozdiel. Samozrejme i při započítaní padajúcich cien nafty je to slušný rozdiel..
Nehovoriac o generačnom rozdiely tých motorov čo sa týka komfortu..
OCT by som už nekupoval hoc keď si nájdeš moje staršie příspěvky, tak som ju chválil..

PS: obecně sa dá dostať bez problémov pod 4.0, len to chce byť pohodový, nemať po ceste kopce, a mne sa to podarí i na dlhšej trase pomerně často na okreske.. ale asi na dlhší Čas to chce sa sústrediť.. Viem v pohode zájst i okolo 3 litrov, len si vyberem trasu bez kopcov a cestu bez áut:O)
nicméně spotrebu neriešim, mám radost z dynamiky díslu takže rád si při predbiehaní pritlačím.. a spotřebu berem len jako takú malú třešničku.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.8.2015 , 20:36   Citovat  

xenon04 napsal:
stanokra: jakou jezdíš naftu?
dneska jsem zkusil natankovat vervu diesel od benziny, uvidíme, jestli bude znát nějaký rozdíl
bral jsem až po hrdlo a dojezd na palubáku příjemně překvapil Úsměv

jazdím na shell, mám výhodnú cenu tak sa moc nikde inde neobzerám..
Ten dojazd je super.. plánujem za pár dní naraziť plnú nádrž a vyraziť po Evrope.. som zvedavý kde ma to donúti opakovane tankovať. Potom to trochu z-recenzujem.

I keď polovička si dosť užíva neobmedzenú rýchlosť v Nemecku, no aspoň uvidíme jako sa chová Tourer při dlhšej jazde (slušně) nad 170 km/h :O)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 5.8.2015 , 21:57   Citovat  

Lidi, to už i tady se řeší spotřeba? Místo toho, aby se psalo, jak auta jezdí...? Tak to koukám!
No, abych se přidal, na nezajetý benzín mít 6,8 l je celkem fajn. Natočili jsme zatím po cestách za krásami Slovenska dalších cca. 300 km a spotřeba spadla na 6,6 l. A to jezdíme dálnici Ružomberok-Poprad a zpět. Je vidět, že i částečné zatížení motoru, což je doména dieselů, tenhle benzín zvládá taky...
Až pojedeme domů, tak, dá-li provoz na D1, zkusím jít s otáčkami nad 3500 (tachometrových cca. 150 km/h) , to by měl být motor v normálním režimu, tak uvidím, kolik to bude žrát.
   Návrat  
nexus_cz je teď offline  nexus_cz
1 háčko
PříspěvekZaslal: 5.8.2015 , 22:31   Citovat  

Xenone, ta tvoje tabulka na 1.8 8G docela sedí, řekl bych. Taky mám dlouhodobou asi 7.2 PP, takže někde u osmi reál. Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 6.8.2015 , 6:30   Citovat  

piskot napsal:
Lidi, to už i tady se řeší spotřeba? Místo toho, aby se psalo, jak auta jezdí...? Tak to koukám!
..... cca. 300 km a spotřeba spadla na 6,6 l. ...

Ono je to asi tým, že sa zložitě vyjadruje "ako auto jazdí", nejde to zmerať Velmi šťastný kým spotreba sa dá jasně výčísliť, dá sa s tým pochváliť a dá sa to porovnať.
nemyslím že by si niekto kupoval Hondu kvoli spotrebe, už ten fakt, že auto je drahšie ako konkurencia asi odsúva šetrílkov iným smerom.

A inak tá spotreba na benzím vypadá super, na generačne starú atmosféru, a možno práve preto.
   Návrat  
2bep je teď offline  2bep
4 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 6.8.2015 , 6:35   Citovat  

Kufr a spotřeba, co jinýho v Čechách pořádnej výtlem
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.8.2015 , 9:31   Citovat  

Už ve škole se trumfuje tím, kdo dočůrá vejš. Později vítězí ten, kdo ukecá, že "tohle" je 20 cm. No na my už jen poměřujeme kufry a spotřebu... Velmi šťastný
Už jsem to tu psal, Tourer u nás vítězí vzhledem oproti hatchbacku, přidaná hmota vzadu zlepšila jízdní vlastnosti (asi věděli, že u hatchbacku to není ono proto tam dali AHA), a kufr? No, ten se taky někdy hodí... HaHaaa Se stydím
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 9G Tourer
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 16, 17, 18 ... 135, 136, 137  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina