Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Pospa: Honda Civic 6G B18C JRSC
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 13
pospa je teď offline  pospa
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 19.3.2015 , 10:50  Naposledy upravil pospa dne 6.7.2016 , 11:49, celkově upraveno 14 krát. Citovat  

Den dobrý všem Úsměv Jak si někteří všimli, ukončil jsem svůj projekt Civic 4g s B16a1 a tohle je ten důvod proč tomu tak je.
Nikde není napsané do jakého auta půjde, a to protože zatím žádné není, už skoro půl roku koukám po hezkém c5g a nic, takže až bude tak bude i kdyby za rok. Úsměv

Už přes rok jsem o tomto motoru veděl a tak na mě čekal než jsem byl schopnej dát do kupy tolik peněz, abych ho odkoupil. Motor je bohužel z bouračky a pár let stál v garáži, ale myslím že ho s R3S dáme dokupy, aby nám ukázal jak jezdí. VTEC

Motor původně stavěl Honda Team Hasík a ladil pan Brázdil. Mám pár fotek když se motor stavěl a pár foto věcí co jsem si dovezl. Úsměv

Budu rád za rady zkušených.

Blok
DARTON sleeves
Eagle rods
wiseco pistons
cometic head gasget
Stock B18C4

Hlava B18C6
Stock ITR TypeR cams
GSR Cams
Crower retainers
Crower springs
JRSC manifold with RC440 injectors
AEM fuel rail
Walbro 190

Electro
Tuned on Hondata S200
Hondata S300

Výkon z brzdy na klice - 255Hp 248Nm
222Hp 236Nm

Kopie - P1010216.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Kopie - P1010216.JPG, 1 MB

P1010297.JPG

P1010297.JPG, 974.27 kB

DSC_0618.jpg

DSC_0618.jpg, 1.81 MB

DSC_0607.jpg

DSC_0607.jpg, 2.01 MB

DSC_0593.jpg

DSC_0593.jpg, 1.6 MB

DSC_0613.jpg

DSC_0613.jpg, 1.82 MB

DSC_0590.jpg

DSC_0590.jpg, 1.67 MB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 19.3.2015 , 11:30   Citovat  

Pěkný projekt, držím palce Úsměv
   Návrat  
Pener je teď offline  Pener
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.3.2015 , 15:21   Citovat  

Tak, tak...Fandím, ať se vše podaří je to dobrý
   Návrat  
kingart je teď offline  kingart
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.3.2015 , 15:41   Citovat  

moooooooc pěkný OK
hod nám nějaké info o tom kompresoru Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
silverMB6 je teď offline  silverMB6
1 háčko
PříspěvekZaslal: 19.3.2015 , 17:04  Naposledy upravil silverMB6 dne 20.3.2015 , 10:32, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Jazdim teraz denne na B18C4+JRSC(M62) a preto z osobnej skusenosti OK pre tento setup..
Tie RC440ky v tvojom setupe uz musia slapat nadoraz.
Aky mas rozmer/priemer remenice kompresora?
   Návrat  
R3S je teď offline  R3S
Moderátor
PříspěvekZaslal: 20.3.2015 , 10:22   Citovat  

práce je na tom jak na kostele , ale až to bude hotový bude to palba
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.3.2015 , 14:04   Citovat  

Tu řemenici bych musel změřit, ale není to ta standardní. Na téhle by to mělo tlačit 12PSI jestli se nemýlím. Úsměv
S těma vstřikama nevím, nejsem vtom zběhlí, je tam regulátor s lištou AEM a chudý to snad nebude když se to ladilo tak poctivě, setup sestavoval kingmotorsports.com Jaké vstřiky jezdíš ty? Info o setupu a video nemáš ? OK
   Návrat  
David vti je teď offline  David vti
2 háčka
PříspěvekZaslal: 20.3.2015 , 19:53   Citovat  

Tak na to jsem moooc zvědav a těším se,až to přivezeš OK No a budu držet palce,aby bylo co nejméně problémů při dostavbě Mrk
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 20.3.2015 , 23:14  Naposledy upravil silverMB6 dne 21.3.2015 , 10:55, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Jazdim jrsc zakladny setup na seriovom B18C4 motore s maximalnym tlakom okolo 0.5 Bar(v zavislosti na teplote a vlhkosti okoliteho vzduchu) bez dodatocneho chladenia stlaceneho vzduchu. Maximalny vykon mam na brzde 237HP/kluka pri nejakych 8300ot a maximum tam je tusim do 220nm. Vstreky mam ID725 s maximalnym prietokom momentalne okolo 860cc. K tomu hondata s300 a poriadny regulator tlaku. Sranda, ze mam aj katalizator a emisie lepsie ako pred prestavbou. V maximalnej zatazi mam vytazenie vstrekov do cca 50%..preto sa mi pri tvojom setupe tych 440 zda nie vela.
   Návrat  
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.3.2015 , 10:04   Citovat  

silverMB6: Pokud nebude jezdit na Ethanol, ale na benzín, tak jsou 440cc vstřiky na 250hp dostatečný, respektive je to jejich horní limit, kdy ještě nejsou přetěžovaný.

Velký vstřiky nemusí být vždy výhodou, protože nadměrná velikost vstřiku může přinést problémy při odladění motoru v nizký zátěži, kdy vstřiky pracují s malým duty cycle. Záleží ale dost na konstrukci vstřiku a linearitě jeho průtoku vs. % duty cycle.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.3.2015 , 10:21  Naposledy upravil silverMB6 dne 21.3.2015 , 10:54, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

LJay: vstreky injector dynamics som volil prave koli ich ,,spray patentu,, a koli presnej tabulke hodnot ich ,,death time,, pri roznych tlakoch paliva, ktoru tato firma ponuka snad ako jedina z vyrobcov vstrekov. Tieto vstreky su pouzitelne aj pri takom 1.4 75HP motore(tvrdi vyrobca). Motor ma kludny chod aj pri volnobehu a dlhsom stani na semafore. Minuly tyzden som robil emisnu kontrolu...legalne a bol som milo prekvapeny nameranymi hodnotami.

Pospa: To meranie vykonu tvojho motora bolo uskutocnene s laboratornymi vyfukovymi svodmi a sanim z fotografie? Pouziva tvoj setup aj nejake dochladzovanie stlaceneho vzduchu?
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 21.3.2015 , 10:45   Citovat  

Ahoj Pospo,
tak Tě vítám mezi projektáře u nás v Showroomu.

Držím opět pěsti a palce, nechť se vydaří. Myslím, že tohle bude dost pekelné. Zatím žádný "dárce" kastle?

je to dobrý Je to tam.

Lehce dle pravidel upraven nadpis, aby se mi to lépe organizovalo v celé sekci.

Díky
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.3.2015 , 12:51   Citovat  

Majk: Díky Úsměv Zatím kastle žádná z 90% to bude c5g, ale chci si na tu správnou počkat. Úsměv

SilverMB6: Měření bylo s tímto sáním + KN filtr, takové bude použito i v provozu. Měření proběhlo s těmito svody na druhé foto ,ale v provozu budou nejspíš použity DC sports. Vzduch z kompresoru M62 jde přímo do sání JRSC, takže není použit žádný cooler.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.3.2015 , 13:30  Naposledy upravil silverMB6 dne 21.3.2015 , 14:41, celkově upraveno 10 krát. Citovat  

Pri tlaku 12PSI bez dodatocneho chladenia budes v letnom obdobi pravidelne prekracovat hornu kriticku hranicu teploty nasavaneho vzduchu( teplota vzduchu za kompresorom ti hravo presiahne 110 C, pricom bezpecny limit je okolo 80 C pri 95ke naturalu..100oktan posunie hranicu sice vyssie ale nie dost vysoko) a motoru sa to vobec nebude pacit.Su to sice cisla pre seriovu B18C4, ale C6 je na tieto hodnoty este citlivejsia. Pri JRSC a tak vysokom plniacom tlaku potrebujes namontovat chladic priamo do sacieho pavuka, alebo pouzit vstrekovanie vody+meth. do sania.
Aky mas kompresny pomer? Knock sensor mas zachovany a funkcny?
   Návrat  
David vti je teď offline  David vti
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.3.2015 , 13:35   Citovat  

Majku,smiluj se a dej Pospovi svou kasli Velmi šťastný Ta je přece moc pěkná a co bys neudělal pro takový projekt VTEC
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.3.2015 , 19:20   Citovat  

Velmi zajímavé informace. Možná až trochu děsící pro mě. Musím spoléhat na zkušenosti Kingmotorssports.com a jejich zkušenosti za ty léta co dělají v tomto oboru. Nejdřív to dáme dohromady tak jak to navrhli a uvidíme.
Kompresní poměr je snížen na 8:1 možná 9:1 nejsem si jist, čidlo klepání je zachované.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.3.2015 , 19:44   Citovat  

Neviem kolko km uz tvoj setup najazdil po cestach, ale bola by velka skoda pre teba zanedbat teplotu nasavaneho vzduchu.
Desive cisla, ktore som nahodil nie su povodne z mojej hlavy, ale su vysledkom merani a ladeni skusenych ludi z hondata fora a ludi z renomovaneho ftlracing teamu. Tieto cisla potvrdzuje aj moj osobny online datalog z hondaty S300, ktoru pouzivam.
Mozno by bolo pre teba uzitocne precitat si obsah webovej stranky ftlracing ..tu mas sustredene velke mnozstvo zasadnych informacii okolo kompresorov na hondach. Mas tam aj konfigurator parametrov pre supercharged B18C6..samozrejme aj vystupne teploty nasavaneho vzduchu.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.3.2015 , 20:29  Naposledy upravil pospa dne 25.5.2015 , 17:07, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tak jsem tam koukal a je to na mě složité, je třeba dodat že nejsem zkušený automechanik, to že jsem vyučený v oboru ze mě nic nedělá a něco málo jsme se naučil u R3S, jsem spíš teoretik a snílek.
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.3.2015 , 10:40   Citovat  

Tak jsem si prošel kompresor a je jak novej, doslova. Ani známka opotřebení. + potřebné těsnění pod hlavu.

DSC_0655.jpg

DSC_0655.jpg, 1.57 MB

DSC_0656.jpg

DSC_0656.jpg, 1.68 MB

DSC_0659.jpg

DSC_0659.jpg, 2.07 MB
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.3.2015 , 12:56   Citovat  

ja myslim ze to pojede brutalne, ze ti to bude stacit, nic dal s tim nebude potreba delat a tim padem nebude treba ani resit ty teploty atd. kdyz je to tak dobre uz naladene je to dobrý
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.3.2015 , 13:02   Citovat  

Lotus Elise jezdi taky s preplnovanou 1,8-ickou (2ZZ-GE Toyota-Yamaha) s kompresorem bez intercooleru a dlouhodobe to ustoji. Vykon v serii 220 k. a upravci z nej tahaji i vic. Pritom se u nej daleko hur resi chlazeni, kdyz ma motor uprostred/vzadu.
   Návrat  
Marek BB je teď offline  Marek BB
Partner H-C
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 22.3.2015 , 19:41   Citovat  

Pospa: odporucam ostat v kontakte so silverMB6 a dat na jeho rady. ohladom kompresora ma naozaj dostatok info a aj osobne skusenosti.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.3.2015 , 22:16  Naposledy upravil silverMB6 dne 22.3.2015 , 22:22, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Bully: 220k Lotus Elises s okompresorovanym 2ZZ ziaden chladic nepotrebuje, tlaci hlboko pod 0.5 Baru a je tam este priestor na nejake rozumne navysenie bez chladenia.

Pospa: postni sem foto tvojho sacieho jrsc pavuka, mozno tam to chladnie aj mas..aqk je to profi robota

Marek: len ma neprecenuj, ale je pravda, ze som nad temou kompresorovania stravil mnoho noci a moj setup ma za sebou bezporuchovych 16tis km
   Návrat  
FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.3.2015 , 22:21   Citovat  

silverMB6 napsal:
...ale je pravda, ze som nad temou kompresorovania stravil mnoho noci

ja te odnekud znam, asi z "vedlejsiho" hondaclubu.sk Úsměv Ty uz MB s kompresorem mas uz ale nejakej pátek... to bude tak 5-6let ne? Pokud si te nepletu, tak je to vazne pekna prace, jakoby to bylo origo z fabriky...i rozmisteni komponent, ridici jednotky atd.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.3.2015 , 22:28   Citovat  

Fast: Pravdepodobne myslis na ,,daysleepera,, .Ja som sa jeho setupom inspiroval a jeho skusenosti mi znacne pomohli.
Moja prestavba ma 2 roky a uspesne ju realizoval ,,Marek BB,,..dakujem chlapci
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.3.2015 , 22:36   Citovat  

Tady je ilustrační foto z google tudy odkaz , mám to stejně řešené, výstup z kompresoru jde přímo do sání, proto ani pro mě není možnost jednoduše řešit nějaký chlazení. Koukal jsem na ty stránky a ty teploty jsou fakt vysoký při takovým tlaku. Ale s tím já nic asi neudělám protože by to bylo pro mě konstrukčně náročný. Vše do setupu dodávala navrhoval kingmotorssports.com koukni na jejich web už se tím zabývají déle než 20let. Úsměv Mimochodem tenhle motor byl složen cca v roce 2006.

Ještě jsem googlil, když změřím průměr řemenice na kompresoru dokážeš říct kolik to bude tlačit? Já si myslím, že to bude jen 8PSI.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.3.2015 , 22:59  Naposledy upravil silverMB6 dne 22.3.2015 , 23:21, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

ilustracne foto nestaci, Ak tam chladic dodatocne zabudovany do sacieho pavuka mas, tak je viditelny zvar,alebo to nie je origo jrsc pavuk.
Taketo riesenie pre jrsc ponuka napr. spolocnost LHT performance odkaz: lht
Druha moznost je vstrekovanie h2O+meth do sania.
Na stranke FTL mas k stiahnutiu excel tabulku so vzorcami aj pre jrsc B18C6. Zadas priemer remenice a budes tam mat kopec info..napr aj to kolko ti kompresor zozerie vykonu z kluky a aky je teoreticky potencial maximalneho mozneho dosiahnutelneho vykonu danej konfiguracie..kolko tlaci kompik tam samozrejme je tiez.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.3.2015 , 23:04   Citovat  

najvacsi jrsc machri dosahuju na B18C motoroch okolo 300hp na kluke..viac vzduchu uz M62ka zo seba neda. To uz nie je daleko od tvojej mety 350.
Kasli na turbo, ked mozes zo spolahlivejsieho kompresora, ktory uz mas, dostat 300hp. A civic s tymto vykonom, ktory budes mat na cestu obrovsky problem preniest, ti da takcitak kopec adrenalinu a o to asi ide ci nie?
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.3.2015 , 21:15   Citovat  

Já mám sací manifold origo JR bez svárů, neposkvrněn. Takže tam žádné chlazení není. Važím si těchto informací, ale vše by se muselo předělat, aby se tam dodělalo nějaký chlazení by bylo dost náročný, jednoduší by bylo přivstřikovat vodu nebo něco podobného.
Takhle jak to je to s Petrem přípravíme a uvidíme. Co se týče turba tak jde o to že je to můj "dětskej" hloupej sen, vím že výkon nepřenesu, vím že to bude nepoužitelný, ale jak jsi psal jde o adrenalin a chci takového víkendového streetového sleepra. Úsměv
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 24.3.2015 , 0:11   Citovat  

David vti napsal:
Majku,smiluj se a dej Pospovi svou kasli Velmi šťastný Ta je přece moc pěkná a co bys neudělal pro takový projekt VTEC

Dave,
to by asi nebyl problém, ale co s cenou? Velmi šťastný A věřím, že i pro HONDAře znalého by moje kastle nakonec nebyla vhodná. A moje představa, za kolik to pustit by byla možná dosti nereálná Velmi šťastný

Pospa: panie, obávám se, že se budu muset vetřít s otázkou: "Prosím, svezeš mne jednou, až to bude?" Jednou jsem měl tu čest jen nastartovat maxxiho CTR 8G SuperCharged a ta reakce plnu a "fouknutí" kompresoru, mazec.

je to dobrý přátele
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Pospa: Honda Civic 6G B18C JRSC
Fórum: Showroom
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 11, 12, 13  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina