Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 51, 52, 53 ... 98, 99, 100  Další 
Zaslat odpověď

Strana 52 z 100
Simarik je teď offline  Simarik
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2015 , 7:22   Citovat  

reznicek9 napsal:
U lambdy se měří půběh (křivka) musí pulsovat v rozmezí cca 0 - 1,2 V, obyč měřákem to nezměříš, chce to osciloskop, nebo diagnostiku a kouknout se na živý data v ECU.

ty chceš na lambda sondě měřit 1,2V ?? Tak to koukám! KO
pokud bude hodnota nad 1V tak ECU vyhodnotí chybu vysokého napětí na obvodu lambdy ! a tudíž je něco špatně,buď přímo lambda (což lze vyčíst z křivky),nebo třeba KAT, těsnění pod hlavou,..
a hodnoty jdou naměřit i obyčejným multimetrem (orientačně),křivku ti ELM vyčte z obou lambda sond

musíme měřit pouze 0-1V Mrk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
jira851 je teď offline  jira851
1 háčko
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 23.2.2015 , 12:42   Citovat  

Ahoj, díky za radu.
Právě proto chci rozjet ELM kvůli té křivky lambdy, tak snad se to dneska podaří v krajním případě Honda Ostrava a diagnostika
   Návrat  
RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2015 , 16:48   Citovat  

Simarik napsal:
ty chceš na lambda sondě měřit 1,2V ?? Tak to koukám! KO
pokud bude hodnota nad 1V tak ECU vyhodnotí chybu vysokého napětí na obvodu lambdy ! a tudíž je něco špatně,buď přímo lambda (což lze vyčíst z křivky),nebo třeba KAT, těsnění pod hlavou,..
a hodnoty jdou naměřit i obyčejným multimetrem (orientačně),křivku ti ELM vyčte z obou lambda sond

musíme měřit pouze 0-1V Mrk

Jaj tak mě ukamenuj Velmi šťastný

jj napsal jsem to blbě já to bral spíš ze strany hodnot lambdy, kterou dokáže lambda vyvinout, v autě většinou jde max do 0.95 V. Takže sorry za menší nepřesnost Úsměv
Jinak lambdu sice změříš multimetrem, ale nemáš šanci zjistit co je špatně, jediný co zjistíš, že nějak funguje a to zrovna jemu nějak fungovat bude Velmi šťastný
   Návrat  
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2015 , 19:12   Citovat  

Tlumice, misky tlumicu, kulaky na ramenu i na rizeni, silent hlavni na ramenu a asi i kosti stabilizatoru ale to si nejsem jistej uz.
Rizeni jsem zatim neresil (uz mam koupene nahradni, tak repas provedu mimo auto a pak se to nekdy prohodi, ale vubec vubec na to nespecham, protoze to neni extra spatne Mrk )
Kulak nejlip poznas na technicke kdyz tim poradne zaskube a citi v ruce jestli je tam vule Mrk. Obvykle jsem mel prasklou manzetu a tim padem byl vychozenej Tak to valím bulvy Kdyz ho odrazis, tak to asi taky jde poznat, ale jak rikam neni to "cuknutí/trhnuti" na technicke Mrk.
   Návrat  
Simarik je teď offline  Simarik
2 háčka
PříspěvekZaslal: 23.2.2015 , 23:17   Citovat  

reznicek9 napsal:
Jaj tak mě ukamenuj Velmi šťastný

kamenovat tě nebudu Velmi šťastný ale musel jsem reagovat, sám tu hledám odpovědi tak se podělím se zkušenostmi je to dobrý
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2015 , 11:15   Citovat  

Simarik napsal:
kamenovat tě nebudu Velmi šťastný ale musel jsem reagovat, sám tu hledám odpovědi tak se podělím se zkušenostmi je to dobrý

Však jo Úsměv přátele
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2015 , 11:22   Citovat  

Někdo tu nedavno řešil zástěrky, já sháněl všude možně orig zástěrky na verzi poface, 5D, s bočními prahy a s zadním plast/kobercovými nadkolím (podběhy). A nakonec jsem uspěl až s novými přímo v Hondě ani ebay nic neměl Velmi šťastný a to ještě v Hondě chtěli vidět fotku zadního nárazníku pač se to tam liší tím nadkolím.
Takže zde jsou orig čísla:

Zadní zástěrky: 08P09-S6A-601A (verze s podběhy)
08P09-S6A-601B (verze bez podběhů)

Přední zástěrky: 08P08-S6A-601A (verze s prahy, stejné jak na 3D tak 5D)

Třeba se to někomu bude hodit Velmi šťastný
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.2.2015 , 12:27   Citovat  

Určitě Velmi šťastný Ti díky, sháněl jsem se po tom
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.2.2015 , 16:19   Citovat  

Má někdo typ jak odzkoušet co nejjednodušeji funkčnost VTEC ventilu, zda spíná či ne? Měl jsem ho rozebraný a chodil v pohodě, ale nevím jak otestovat jestli spíná za chodu. Dá se to nějak ověřit diagnostikou? Třeba podle tlaku oleje nebo něco takového?
   Návrat  
valda je teď offline  valda
PříspěvekZaslal: 24.2.2015 , 17:42   Citovat  

Zdravím chalani od H. Dnes jsem si všiml na mém miláčkovi že má opryskaný lak na levém blatníku vypadá to jako od kamínku , je to celkem dost už se tam ukazuje mírná koroze. Dost mě to štve nedávno jsem jí koupil buď jsem si toho nevšiml a nebo to tam ještě nebylo. Máte pro mě njákou radu typ jak opravit?? Děkuji.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2015 , 19:16  Naposledy upravil RIZ3K9 dne 24.2.2015 , 19:18, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

jira851 napsal:
Určitě Velmi šťastný Ti díky, sháněl jsem se po tom

Fajn pak ještě nahodím foto jak tam vypadají Velmi šťastný

jira851 napsal:
Má někdo typ jak odzkoušet co nejjednodušeji funkčnost VTEC ventilu, zda spíná či ne? Měl jsem ho rozebraný a chodil v pohodě, ale nevím jak otestovat jestli spíná za chodu. Dá se to nějak ověřit diagnostikou? Třeba podle tlaku oleje nebo něco takového?

V parametrech v diagnostice vidět je, ale poznáš to i podle zvuku motoru za jízdy, spína někdy cca od 3200 do 4200 ot/min podle okolností. Nebo na něj napojit žárovku a sledovat Velmi šťastný

valda napsal:
Zdravím chalani od H. Dnes jsem si všiml na mém miláčkovi že má opryskaný lak na levém blatníku vypadá to jako od kamínku , je to celkem dost už se tam ukazuje mírná koroze. Dost mě to štve nedávno jsem jí koupil buď jsem si toho nevšiml a nebo to tam ještě nebylo. Máte pro mě njákou radu typ jak opravit?? Děkuji.

Obrousit, nastříknout něčím proti korozi, plnič a nalakovat - jiná možnost pro 100% výsledek není Velmi šťastný
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.2.2015 , 19:17   Citovat  

jira851 napsal:
hele nejjednodušší bylo napojit se na signál vtec ventilu a sledovat jestli se rozsvítí žárovka,ale u D16 uz to neni ten klasicky vtec co sepne v 5500rpm ale sepina dle zateze a je takovej vic prizpusobovej.
   Návrat  
Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.2.2015 , 19:33   Citovat  

valda napsal:

Jestli je to jen malá dirka v laku, tak si v Hondě kup lahvičku laku podle kódu barvy tvého auta. Prodávají to jako opravnou sadu nebo opravný lak. Součástí bývá i malý drátěný štěteček, kterým opatrně ostraníš nečistoty a rez.
Pokud je to trochu větší, tak si nech u lakýrníka namíchat sprej. Nejjemnějším brusným papírem a brusnou vlnou odstraníš rez, oblepíš lakované místo papírovou páskou a stříkneš několik vrstev laku (minimáně 3 + krycí lak).
Pokud ti nezáleží na penězích a chceš to mít pěkné, tak jedině obrousit na kov, dát plnič a pak nalakovat celý díl nejlépe s rozstřikem do ztracena.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 24.2.2015 , 19:41   Citovat  

Co se tyka zvukoveho projevu a jizdy to je mi jasne ale nechtel jsem to tak rozvadet abych se vyhnul opet kecum ze to nejede a ze ten vtec na tomhle motoru vtec ani neni, bylo to tak nekolikrat.
Kdyz spina a jede to jak ma dokaze s tim autem motor slusne hybat jasna vec ze k20 to neni.
Jinak k vtecu zkousel jsem ho na zarovku i na kostru a nejdrive ten el.spinac cvakal jen trochu a pak uz porad stejne. Mel jsem ventil i rozebrany a ta cast kde prochazi olej byla cista a valecek ktery v ni chodi chodil paradne.
K te diagnostice bych chtel vedet jak to testnou? Co sledovat?

Jinak k zasterkam urcite hod foto at to omrknem.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.2.2015 , 17:51   Citovat  

Tak jsem nakonec kuchnul vtec ventil. Po slozeni a vycisteni jede opet moc pekne.
Ale k tomu rozebrani...mechanicka cast v poradku byl visty a ten kovovy valecek s dutinou tam chodil dobre na pruzine tak jak by mel. Ale co se tyka elektro.mag. ventilu tomu se moc nechteko pripojil jsem ho na baterku at ho vyzkousim a nejdrive cvakal trochu jako by jen v nejake poloze a pak uz vic. Je mozne ze by ten ventil byl nejak prirezavely nebo neco? Skoda ze se to neda rozdelat ten vrch solenoidu.
ale jak pisu po vycisteni a slozeni jede zase super jako predtim.Tesneni nebylo vymackane takze jsme dal zpet puvodni. Mel nekdo tenhle problem?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 25.2.2015 , 20:08   Citovat  

Da se nejak proverit tlak oleje ktery ma jit do ventilu vtecu? Nebo jde o tlak oleje celkove? Tim myslim jestli jde ten tlak skrz cerpadlo oleje nebo je nejake cerpadelko na vtec ventil zvlast? Popripade na co se pri mereni zamerit? Vsechny ostatni veci jako teplotni cidla klapa atd jsou proverene a jsoi ok tak chci prijit na to proc nekdy spina nekdy ne, muze to byt ne 100 % chodem elektromagnetickeho zarizeni? Jde mi o to jestli jen vymenit solenoid nebo zjistit proc nefunguje jak ma kdyz po ukostreni el. Ventil beha a pri rozebrani se dobre hybe i ventil
   Návrat  
Civinka je teď offline  Civinka
2 háčka
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 26.2.2015 , 21:03   Citovat  

Zdravim, hreben rizeni na sportu. Nekde jsem cetla ze se da nejak utahnout ale nemuzu to najit. Popr. Co s tim? staci nerovnost,vyjeta kolej...a sekne se rizeni na par sekund. Mechanit mluvi o hrebenu. Mate jiny tip?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.2.2015 , 4:22   Citovat  

Civinka napsal:
Zdravim, hreben rizeni na sportu. Nekde jsem cetla ze se da nejak utahnout ale nemuzu to najit. Popr. Co s tim? staci nerovnost,vyjeta kolej...a sekne se rizeni na par sekund. Mechanit mluvi o hrebenu. Mate jiny tip?

ahoj, minuly tyden to tady nekdo resil, u hrebenu chtel menit pruzinku, valecek, slider dokonce tady mel vypsane oem cisla dilu.
Ale jestli se ti sekne rizeni na par sekund nevim jestli to muze byt ta prevodka, podle toho co pises
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.2.2015 , 4:28   Citovat  

váleček: 53416-S5S-G01 nebo 53416-S5A-J02
pružina: 53413-SZ3-000 nebo 53413-S3Y-003
(záleží na typu řízení podle modelu vozidla a roku výroby - v Hondě si to najdou)

Tohle psal Nipper nedavno
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 27.2.2015 , 7:37   Citovat  

jira851 napsal:
ahoj, minuly tyden to tady nekdo resil, u hrebenu chtel menit pruzinku, valecek, slider dokonce tady mel vypsane oem cisla dilu.
Ale jestli se ti sekne rizeni na par sekund nevim jestli to muze byt ta prevodka, podle toho co pises

Jj diky. Chvilkama se to chova jako kdyz odesel cep, nebo by bylo prazdne kolo. Zkusime hreben utahnout, jak jsem nasla, melo by to jit a uvidime...
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.2.2015 , 7:55   Citovat  

Tak nejaky mechos by se mojl podivat na spodni cepy, cepy rizeni, tlumice a horni ulozeni pak i prevodku, popripade tyce rizeni, vim ze se tu resil tlukot prevodky ale to co rikas ze se to ve vyjetych kolejich chova nejak divne atd, nejsou cepy rizeni k.o?
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 27.2.2015 , 8:49   Citovat  

Pochybuju, že se Ti sekne řízení na pár sekund...to už by si tady dávno nebyla. Popiš pořádně, co to dělá.

Utažení slideru...ten řeší klepání a nebo naopak, když je moc utažený, tak se volant nevrací do středové polohy, ale nic se při tom neseká.
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 27.2.2015 , 19:31   Citovat  

Jeste bych omrknul kontakty eps
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 0:57   Citovat  

Stepa napsal:
Pochybuju, že se Ti sekne řízení na pár sekund...to už by si tady dávno nebyla. Popiš pořádně, co to dělá.

Utažení slideru...ten řeší klepání a nebo naopak, když je moc utažený, tak se volant nevrací do středové polohy, ale nic se při tom neseká.

Je to jako by ti na dve sekundy vypl posilovac...
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 6:44   Citovat  

Aha, takže Ti řízení ztuhne...zkontroloval bych nejdřív EPS.
   Návrat  
valda je teď offline  valda
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 15:20   Citovat  

Zdravím budu měnit přední čepy, tak bych potřeboval radu které značky jsou kvalitní nemám s tím žádné zkušenosti. Díky.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 15:24   Citovat  

valda napsal:
Zdravím budu měnit přední čepy, tak bych potřeboval radu které značky jsou kvalitní nemám s tím žádné zkušenosti. Díky.

yamato, 555
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 16:00   Citovat  

Yamato pres Idaho tusim...perfektni ceny, dobra kvalita
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 17:12   Citovat  

jira851 napsal:
Yamato pres Idaho tusim...perfektni ceny, dobra kvalita

yamato i 555 kdekoliv v inter cars...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.2.2015 , 17:40   Citovat  

Yamato ale dodatečně ještě přimazat jinak jdou do kytek rychle ...
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Vše o Civic 7g
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 51, 52, 53 ... 98, 99, 100  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina