Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
poklepavanie motora civic 7g d16v1
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
kxmajo je teď offline  kxmajo
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2014 , 18:17   Citovat  

Seruste,prosim o pomoc a radu kde zacat.Asi tyzden po kupe auta sa mi zdalo ze motor trochu klepoce,predtym som si to nevsimol.Bol som stym aj v servise a povedali ze to by nemalo tak vadit a ze kym to ide netreba sa toho chytat.Povymienal som olej,filtre a jazdim uz takto asi 2 mesiace,klepe to stale rovnako mozno trochu viac ako predtym,tazko povedat.Neviem posudit ci to ide zo spodu motora alebo vrchu ale pride mi to skor z hlavy.Ventily ideme stelovat uz tento vikend.Najviac pocutelne to je ked je motor v zabere pri 1,2.Vedeli by ste mi niekto poradit cim zacat?Co skontrolovat?Pripajam aj video.A teraz som si vsimol ze mi aj vyviera voda,ale motor sa neprehrieva,ze by tesnenie pod hlavou resp. hlava?Hadice su teda dost natlakovane.Skusali sme merat kompresne tlaky a ukazalo nam taketo hodnoty:
1 valec-11
2 valec-9,5
3 valec-9,5
4 valec-8,5
Neviem ci sme to teda dobre merali lebo motor ma dobry tah,nevynehava a vykonovo ide slusne a potrapi silnejsie vozitka.Dakujem za kazdu cennu radu,video zde

tudy odkaz
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2014 , 22:07   Citovat  

To co slyším z videa, je normální zvuk D16V1. Seřízením ventilů nic nezkazíš , ale ten hrubší zvuk při přidání plynu nezmizí.

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2014 , 10:40   Citovat  

Já bych řekl, že to jde dost jak šicí stroj, sice video zvuk zkresluje, ale i tak, mám D16V1 a řadím ho spíš k tichým motorům, každopádně seřídit ventily, dát nějaký kvalitní 10W-40 olej a pokud ti tlakuje voda, tak těsnění pod hlavu, popřípadě nechat odzkoušet hlavu prý údajně praskali (nemám potvrzeno vlastní zkušeností) a ty tlaky taky nejsou nic moc, rozdíl mezi 1. a 4. válcem 2.5 baru je dost, ale muže to dělat to těsnění pod hlavou, zkus to nechat změřit ještě jednou pořádně Úsměv.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2014 , 19:52   Citovat  

Dakujem za Vase rady.Bojim sa aby to nebola klukovka.
reznicek9:Olej som daval 5w40 shell a majitel predomnou 5w30,ty davas 10w40?Vycistime aj egr ventil.Jasne ked bude dole hlava da sa skontrolovat a vymeni sa co bude treba.Inac ako vravim,motor ide vykonovo normalne a aj spotreba oleja je minimalna.Najviac pocut klepot pri 1,2,3 ale tomu este pridava asi aj hlucna prevodovka lebo ked stlacim spojku na volnobehu auto je tichsie.Dufal som ze to bude spojk. lozisko ale po vymene spojky to robi stale tak budem riesit casom druhu prevodovku.Tlaky zmerame este raz a spravime aj skusku tesnosti,nalejeme olej do valcov aby sme vylucili jednu z moznosti odkial to unika.Som vdacny za kazdu radu ktora by mi mohla pomoct dopatrat sa k vyrieseniu problemu.
hopit:Pocut tam klepotanie,musi mat cistejsi zvuk motor.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2014 , 20:44   Citovat  

kxmajo napsal:
reznicek9:Olej som daval 5w40 shell a majitel predomnou 5w30,ty davas 10w40?Vycistime aj egr ventil.Jasne ked bude dole hlava da sa skontrolovat a vymeni sa co bude treba.Inac ako vravim,motor ide vykonovo normalne a aj spotreba oleja je minimalna.Najviac pocut klepot pri 1,2,3 ale tomu este pridava asi aj hlucna prevodovka lebo ked stlacim spojku na volnobehu auto je tichsie.Dufal som ze to bude spojk. lozisko ale po vymene spojky to robi stale tak budem riesit casom druhu prevodovku.Tlaky zmerame este raz a spravime aj skusku tesnosti,nalejeme olej do valcov aby sme vylucili jednu z moznosti odkial to unika.Som vdacny za kazdu radu ktora by mi mohla pomoct dopatrat sa k vyrieseniu problemu.

Až bude klepat na klice , tak to poznáš velmi rychle Úsměv D16V1 nemají zrovna hladký chod , starší motory se prodávají kolem 10tis. ,takže rozebírání normálně fungujícího motoru je z mého pohledu nesmysl.

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.10.2014 , 21:35   Citovat  

Nevím kolik máš najeto, ale u Honda se doporučuje po přejetí 150t km lít 10w-40 a měnit po 10t km, já mám 120t km a zatím jedu na 5w-40 Velmi šťastný

hopit: POdle toho s čím to srovnáváš Velmi šťastný rozhodně je hladší než F20z1 nebo D16A8 Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 16.11.2014 , 12:16   Citovat  

Nazdar hosi.Tak pozrel sa mi nato jeden automechanik(myslim ze je to profik) a podla zvuku to zhodnotil na piestny cap,ventily vyradil hned,ze mozno este kluka ale podla neho urcite cap.Ventily som steloval a neboli moc rozladene.Meral som s kamaratom este raz tlaky a vysledok bol takyto:
1-cca 11
2-cca 10
3-cca 10
4-cca 9
Na 4 valec sme naliali olej a tlak bol uz 11-12,tak ze vyzera to na kruzky.
Na kolko vynde piestny cap?Viem ze treba rozdelat cely motor a na zaklade aj slabsich tlakov som skor za novy motor.
Na tudy odkaz maju za 6000kc-170tis km a za 8000kc-140tis km so zarukou 6 mesiacov.Mate niekto skusenosti s tymto vrakoviskom?Zatial kym zozeniem druhy motor budem behat na svojom,pri normalnej jazde to musi vydrzat este dlho.Dakujem za kazdu odpoved. Honda

Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.11.2014 , 11:07   Citovat  

Tak to je slušný rachot na tom videjku. D16V1 patří k nejtišším zážehovým motorům, který jsem slyšel vůbec (že jsem jich moc neslyšel Velmi šťastný ). Předpokládám, že to nemáš zplynovaný - ten zvuk je hodně podobný mému když přepnu na LPG - vstřiky cvakají fest, ale to je jejich vlastnost.
Pokud jde o tlaky - jestli se Ti v motoru neztrácí olej, tak bych neměnil. U B16A2 nemám tlak na 3. válci a auto jede nepopsatelně.
Každopádně s vymláceným pístním čepem jsem se u Hondy ještě nesetkal. Tím spíš u tak předdimenzovanýho motoru jako je D16V1, ale kdo ví jak s tím jezdil předchozí majitel.
Klikovku bys poznal bezpečně Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 6.12.2014 , 17:49   Citovat  

hopit:Bodaj by si mal pravdu.Vcera som kupil druhy motor d16v1 a pri odskusani mal takisto taky hrubsi chod.Mali tam este jednu d16v1 na opravu-lakovacku a ta mala takisto taky hrubsi chod.Tak motor mam doma a ked bude cas sa nahodi do auta.Ak ste tu nejaky majitel s tymto motorom d16v1 a boli by ste ochotny spravit video na mieste aky ma zvuk tak by ste mi velmi pomohli.Motor som zohnal druhy uz aj preto lebo tento stary tlakuje vodu a tie tlaky su slabe.Novy by mal mat 4x 14.

0
PříspěvekZaslal: 6.12.2014 , 17:55   Citovat  

Bullseye a nepocul si ho nahodou len na volnobeh?Lebo to je fakt tichy ale po pridani plynu taky hrubsi chod nie taky jemny.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2014 , 18:27   Citovat  

kxmajo napsal:
hopit:Bodaj by si mal pravdu.Vcera som kupil druhy motor d16v1 a pri odskusani mal takisto taky hrubsi chod.Mali tam este jednu d16v1 na opravu-lakovacku a ta mala takisto taky hrubsi chod.Tak motor mam doma a ked bude cas sa nahodi do auta.Ak ste tu nejaky majitel s tymto motorom d16v1 a boli by ste ochotny spravit video na mieste aky ma zvuk tak by ste mi velmi pomohli.Motor som zohnal druhy uz aj preto lebo tento stary tlakuje vodu a tie tlaky su slabe.Novy by mal mat 4x 14.

Úsměv D16V1 mají všechny hrubší chod , doporučuji neposlouchat, neřešit a jezdit. Zničit D16v1 pokud není bez oleje nebo vody, je téměř nemožné .

Bullseye je teď offline  Bullseye
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.12.2014 , 20:54   Citovat  

hopit napsal:
Úsměv Zničit D16v1 pokud není bez oleje nebo vody, je téměř nemožné .

OK OK OK

0
PříspěvekZaslal: 8.12.2014 , 20:22   Citovat  

Super,som rad Honda Motor si zatial pripravim,poumyvam,nastavim ventily,vymenim rozvody a pojde do auta.Stary si neham na diely alebo sa preda.Potom by som tam chcel dat este sanie z d16z6/y8 Úsměv Dik za rady pifko

GhosTypeR je teď offline  GhosTypeR
0
PříspěvekZaslal: 5.8.2015 , 21:21   Citovat  

kxmajo napsal:

Cus ohledně ty spojky co pises ze při vyslapnuti spojkového pedálu je chod tissi. Mel sem tu samou závadu a v honde mi vyměnily ložiska na predlohove hřídeli v převodovce a od te doby je klid. je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 6.8.2015 , 21:21   Citovat  

Ahoj,dik.Ano ja viem ze treba menit tie loziska ale robi to len trochu a uplne tichu prevodovku na d16v1 ani nezozeniem,jedine to dat opravit ako ty vravis,ale to vobec neuvazujem,prevodovka ide bezproblemov,trosku len stichne po zoslapnuti spojk. pedalu.Inac motor som neprehadzoval,povodny ide bez jedineho problemu a mam aj ten nahradny keby sa nieco pos.ralo. Honda

Obsah fóra Honda-club.cz   
poklepavanie motora civic 7g d16v1
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina