Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Články

Čiré přední blinkry
  Sekce: Jak na to
  Zaslal:  20.12.2010 , 16:45

AUTOR: PreludeZ
Administrátor
Články: 16777215
Komentáře: 13

Hodnocení: 5.00/5.00 [5]

Technika Jak na to Klub Srazy a výlety Novinky a historie Partneři Můj příběh

Článek  Strana 1 z 1

Čiré přední blinkry

H-Fans

Myslíte si, že vaše přední blinkry musí být stále oranžové? Nechcete investovat horentní částky za originální Altezza/Procarparts blinkry? Postup je jednoduchý a asi použitelný i pro novější modely (ověřte si sami - bez záruky).

Postup:

1 - Vyjměte žárovky s objímkou z blinkrů pootočením bajonetového závěru a tahem ze světlometu.

2 - Odšroubujte šroubek nad blinkrem (pacička směřuje šikmo dolů a šroub taky) a vytáhněte celý blinkr směrem k sobě (neulomte si dva naváděcí kolíčky).

3 - Otvorem po žárovce uvidíte vnitřek oranžového plexisklového kalíšku, který zabarvuje světlo obyčejné žárovky. Před zalepením světlometu byl kalíšek připevněn jedním šroubkem ve spodní části. Delším předmětem s měkkým (pogumovaným) povrchem tlačte do středu kalíšku (například držadlem SIKA-kleští), až ho vylomíte z uchycení. Nepoužívejte hrubou sílu a nenechte odlomený kalíšek cestovat dlouho uvnitř blinkru. Mohl by se poškrábat zrcadlový povrch reflektoru.

4 - Uchopte vylomený kalíšek za hranu dlouhými kleštěmi a pomocí silných nůžek postupně odstřihávejte kousky oranžového plexiskla a hned je průběžně vyklepávejte ven. Použil jsem polohu s blinkrem mírně nad hlavou a nejdříve jsem kalíšek nastřihnul po obvodu (jako když rozlámete plastový kelímek do vrtulky). Potom jsem zkracoval jednotlivé proužky.

5 - Postupně přechmatávejte polohu kleští a odstřihujte. Klidně si zanadávejte (při práci jsem použil asi 150 sprostých slov a dal si 2 pauzy na cigaretu / blinkr), uklidní Vás to. Vychutnejte si okamžik, kdy vypadne poslední kousek plexiskla.

6 - Blinkr bude i po této úpravě těsný (o-kroužek na bajonetu se opírá o objímku).

7 - Zvažte, kolik utratíte za žárovky. Obyčejná oranžová žárovka do blinkru má životnost cca 500 hodin a stojí asi 15,-Kč/ks. OSRAM DIADEM žárovka vydrží cca 2000 hodin a stojí 286,-Kč/ks ve značkové prodejně (nebo 15 - 25,- EUR/ks v Profitunershopech). Já jsem použil obyčejné oranžové žárovky a zabarvení blinkru od žárovky je v klidu vidět pouze ve vodorovném pohledu od předku auta. Výsledný efekt porovnejte na obrázcích (vlevo před úpravou, vpravo po úpravě a osazení obyčejnou oranžovou žárovkou). Při použití OSRAM DIADEM bude blinkr čistě stříbrný ze všech úhlů pohledu.

před úpravou

po úpravě

8 - Nasunutí žárovky do původního bajonetu je trochu složitější. Oranžová žárovka i Diadem mají zajišťovací kolíčky pootočené o 15° přes střed oproti obyčejné čiré žárovce (tam jsou přímo proti sobě). Pokud tlačíte žárovku při zasouvání ke straně, kam chcete kolíček zasunout, je vůle na protistraně dostatečná a žárovka jde zasunout a drží.

9 - Opatrně nasuňte blinkr do karoserie (pozor na kolíčky vzadu) a připevněte šroubkem.

10 - Zastrčte bajonet do blinkru a zajistěte pootočením.

11 - Zavřete kapotu a zkontrolujte funkci blikačů.

Při blikání mají světla ostřejší a výrazné oranžové světlo. Před úpravou se mi zdálo trochu tlumenější.

Poznámka by PreludeZ:
Kdyby se vám nelíbilo nasunutí žárovky s nepasujícími zajišťovacími kolíčky do původního bajonetu, můžete například jeden z nich jemným pilníkem z žárovičky odstranit Mrk

Autor  Komentáře
mot
Partner H-C

Články: 1
Komentáře: 27
 Zaslal: 20.12.2010 , 17:35  Předmět:    
pěkný a docela jednoduchý je to dobrý
ka8ooi
2 háčka

Články: 0
Komentáře: 2
 Zaslal: 20.12.2010 , 19:25  Předmět:    
Pěkný, mám jedny navíc, asi si pohraju. Díky. Úsměv
lahoo
1 háčko

Komentáře: 3
 Zaslal: 20.12.2010 , 19:39  Předmět:    
Pěkný, asi to taky vyzkouším Úsměv
Hellborn
5 háček

Zaslal: 21.12.2010 , 8:42  Předmět:    
Tady je vidět,že je to fakt starší článek. Mrk OK
beastti
2 háčka

Komentáře: 1
 Zaslal: 21.12.2010 , 21:35  Předmět: zarovky   
prodavaji se i zarovky do blinkru, ktere nejsou oranzove pruhledne, ale jsou jako by byla banka namocena do chromu. zarovka je na pohled leskla nepruhledna jako by mala cocka. ja mam angly a puvodne sem tam mel obyc. oranzadu, ale vypadalo to desne, tak sem si sehnal tyto. skoda ze sem dejdou dat obrazky jinak bych ukazal rozdil.
Brnďa
5 háček

Komentáře: 3
 Zaslal: 26.12.2010 , 17:23  Předmět:    
beatsii chtelo by to číst a videl by jsi ze tam jasne pise ze o tech diadem zarovkach v clanku pise tudy odkaz

Rating box? ? neni

Články

Čiré přední blinkry
  Sekce: Jak na to
  Zaslal:  20.12.2010 , 16:45

AUTOR: PreludeZ
Administrátor
Články: 16777215

Hodnocení: 5.00/5.00 [5]

Technika Jak na to Klub Srazy a výlety Novinky a historie Partneři Můj příběh

Přejdi na: