Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zdravím. Pořídil jsem na ježdění kolem baráku CR-V první gen
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
ma®vays je teď offline  ma®vays
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2022 , 11:29   Citovat  

Zdravím Honda
Pořídil jsem na ježdění kolem baráku CR-V první generace v benzínu a automatu, se zachovalým interiérem ale mizerným stavem po motorické stránce. Protože jsem na tuhle sestavu celkem dlouho čekal, chtěl bych si ji trochu vymazlit a naučit se na tom pár věcí.

Než ji uklidím po předchozím majiteli, který s ní moc nejezdil, ale zato ji dokonale zakonzervoval ve hlíně, a budu moci ji odvést na nějakou vstupní prohlídku do servisu, chci řešit věci, které zvládnu sám.

Mám tedy dotaz:
Mám problémy při zahřátém motoru. Čím víc je motor teplejší, tím hůř startuje, motor nemá sílu a často podřazuje, a v nízkých rychlostech potom jeden trhaně, místy na tři válce. Jakmile se dostanu na rychlost kolem 90ky tak už jede na všechny válce i když výkon stále chybí. Také po zahřátí hapruje volnoběh.... neustále se přidává a ubírá.

Vzduchový filtr je v pořádku. Oleje je dostatek a nevypadá špatně. Napadlo mě vyměnit svíčky, kterýma nic nepokazím... umíte mi nějaké konkrétní prosím doporučit?

PS: Hledal jsem správně? Nenašel jsem na foru sekci ve stylu "Vše o CR-V 1. generace".
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
capino je teď offline  capino
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 22.3.2022 , 21:16   Citovat  

A co nějaká chyba? Nevím jak je na tom Cvrčka 1.G, ale buď najít OBD (můj Civic 6.G s automatem ho měl i když jiní ne) nebo zkusit vyblikat..
Každopádně svíčkama nic nezkazíš: NGK ZFR6F-11
Pak bych asi prošel všechny ty malý hadičky kolem sání jestli to někde nepřisává. Omrknout rozdělovač a kabely. Ještě mě napadá MAP sensor, ten je na klapce nahoře, ale to by svítila kontrolka motoru. Každopádně ani sundáním hadice od sání z klapky a zkouknutí jestli není zas wc taky není od věci. A ještě PCV ventil, je na ventilvíku uprostřed. Je v něm kulička s pružinkou, musí chodit volně.
Víc asi nevím.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2022 , 9:06   Citovat  

capino napsal:
A co nějaká chyba? Nevím jak je na tom Cvrčka 1.G, ale buď najít OBD (můj Civic 6.G s automatem ho měl i když jiní ne) nebo zkusit vyblikat..
Každopádně svíčkama nic nezkazíš: NGK ZFR6F-11
Pak bych asi prošel všechny ty malý hadičky kolem sání jestli to někde nepřisává. Omrknout rozdělovač a kabely. Ještě mě napadá MAP sensor, ten je na klapce nahoře, ale to by svítila kontrolka motoru. Každopádně ani sundáním hadice od sání z klapky a zkouknutí jestli není zas wc taky není od věci. A ještě PCV ventil, je na ventilvíku uprostřed. Je v něm kulička s pružinkou, musí chodit volně.
Víc asi nevím.

Díky za tipy. Objednal jsem včera svíčky, palivový filtr a palivové čerpadlo. Podle toho co jsem doposud zjistil, tak ty problémy tomu odpovídají.

Zapalovací svíčka BRISK 1328
Palivový filtr Bosch 0 450 905 916
Palivové čerpadlo BOSCH 0 986 580 937

piskot je teď offline  piskot
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2022 , 18:31   Citovat  

Zkusím "přihodit". Špatná lambda sonda?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2022 , 5:34   Citovat  

piskot napsal:
Zkusím "přihodit". Špatná lambda sonda?

Dík za tip... ale kdyby byla špatná, to už by muselo svítit na palubovce ne? Ale díval jsem se na netu se dají koupit z druhovýroby a podle všeho bych to měl umět zvládnout vyměnit sám. Takže to zkusím v případném druhém kole Úsměv Jakou značku koupit? tudy odkaz

Taky mi prosím rovnou doporučte jaké pořídit brzdy. Ty chci měnit taky. protože když skočím na brzdu, tak to auto úplně rozvibruje. a vypadají hodně za zenitem:
tudy odkaz

čelisti
tudy odkaz

nový buben
tudy odkaz

Díky, díky, díky.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2022 , 18:09   Citovat  

ma®vays napsal:
Dík za tip... ale kdyby byla špatná, to už by muselo svítit na palubovce ne? Ale díval jsem se na netu se dají koupit z druhovýroby a podle všeho bych to měl umět zvládnout vyměnit sám. Takže to zkusím v případném druhém kole Úsměv Jakou značku koupit? tudy odkaz

I vadná lambda sonda je signalizována jen jako svítíčko "Grilované kuře", ehm, "Engine check".
Základem diagnostiky problémového chování motoru je alespoň vyblikat ECU. Pak budeš moudřejší. Některé chyby po nastartování "zmizí", tzn. svítíčko je nehlásí, což bývá i případ lambdy. Ale v ECU jsou furt dál.
Dalším krokem po vyblikání chyby/chyb je reset ECU a znovu provozovat auto do té doby, než se zase svítíčko rozsvítí. Budeš tak mít čerstvý pohled na kondici motoru.
Možná bych počkal i s těmi brzdami, dokud ti diagnostika neřekne, co je vše na motoru v háji. Aby jsi pak neměl nepojízdné auto s fungl novýma brzdama...Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.3.2022 , 18:50   Citovat  

piskot napsal:
I vadná lambda sonda je signalizována jen jako svítíčko "Grilované kuře", ehm, "Engine check".
Základem diagnostiky problémového chování motoru je alespoň vyblikat ECU. Pak budeš moudřejší. Některé chyby po nastartování "zmizí", tzn. svítíčko je nehlásí, což bývá i případ lambdy. Ale v ECU jsou furt dál.
Dalším krokem po vyblikání chyby/chyb je reset ECU a znovu provozovat auto do té doby, než se zase svítíčko rozsvítí. Budeš tak mít čerstvý pohled na kondici motoru.
Možná bych počkal i s těmi brzdami, dokud ti diagnostika neřekne, co je vše na motoru v háji. Aby jsi pak neměl nepojízdné auto s fungl novýma brzdama...Úsměv

Kamaráde, já už jsem s tím autem tak daleko, že chybí jen nový lak. Celý vnitřek je venku a renovuju. Motor musí být v pořádku. Když jsem to dovážel, tak jsem jel 300 km na jeden zátah. Krom té síly jsem si všiml jen lehkého švrlikání v motoru, když jsem akceleroval. A protože jsem auto koupil fakt levně, chcu mu dát péči. A hlavně se na tom chci něco naučit, protože jsem v tomhle celkem panic. Takže netuším, co znamená vyblikávání ECU a podobně. To budu muset poštudovat na YT Úsměv

capino je teď offline  capino
3 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2022 , 8:27   Citovat  

tudy odkaz

stáhni si servisní manuál, tam by jsi měl najít co potřebuješ..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2022 , 12:50   Citovat  

ma®vays napsal:
Kamaráde, já už jsem s tím autem tak daleko, že chybí jen nový lak. Celý vnitřek je venku a renovuju. Motor musí být v pořádku. Když jsem to dovážel, tak jsem jel 300 km na jeden zátah. Krom té síly jsem si všiml jen lehkého švrlikání v motoru, když jsem akceleroval. A protože jsem auto koupil fakt levně, chcu mu dát péči. A hlavně se na tom chci něco naučit, protože jsem v tomhle celkem panic. Takže netuším, co znamená vyblikávání ECU a podobně. To budu muset poštudovat na YT Úsměv

Držím palce. OK
Servisní manuál je základ. Jsou v něm postupy pro diagnostiku a odstraňování závad. Péči o motor začínej vždycky vyblikáním chyby ECU, viz. obrázek z manuálu. Jen mě zaráží, nezmiňujou, že stačí ten servisní konektor vyzkratovat. Podle schématu by to mělo také tak jít. Vyzkratuješ, zapneš zapalování a kontrolka ECU ti vybliká chybu/chyby.

Screen Shot 03-25-22 at 12.34 PM.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Screen Shot 03-25-22 at 12.34 PM.JPG, 441.25 kB

Screen Shot 03-25-22 at 12.41 PM.JPG

Screen Shot 03-25-22 at 12.41 PM.JPG, 416.9 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2022 , 17:10   Citovat  

piskot napsal:
Držím palce. OK
Servisní manuál je základ. Jsou v něm postupy pro diagnostiku a odstraňování závad. Péči o motor začínej vždycky vyblikáním chyby ECU, viz. obrázek z manuálu. Jen mě zaráží, nezmiňujou, že stačí ten servisní konektor vyzkratovat. Podle schématu by to mělo také tak jít. Vyzkratuješ, zapneš zapalování a kontrolka ECU ti vybliká chybu/chyby.

Je možné, že tam není žádná chyba? Našel sem asi konektor na diagnostiku... takový velký a vedle toho malý modrý. Ten malý jsem dle YT odpojil, spojil drátkem, zapnul spínačku na druhou pozici a nic nebliká. Toš asi je to cajk?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2022 , 18:08   Citovat  

ma®vays napsal:
Je možné, že tam není žádná chyba? Našel sem asi konektor na diagnostiku... takový velký a vedle toho malý modrý. Ten malý jsem dle YT odpojil, spojil drátkem, zapnul spínačku na druhou pozici a nic nebliká. Toš asi je to cajk?

Divné, podle popisovaných symptomů chování motoru. Kolik má najeto?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2022 , 18:35   Citovat  

210

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2022 , 16:49   Citovat  

ma®vays napsal:
210

Ou Tak to koukám!
Nevím, zda jsi to udělal. Každopádně je na řadě vše podle servisního intervalu, rozvody pumpa, svíčky, ventily, a tak. Najdeš to v manuálu. I kdyby tě původní majitel ujišťoval, že auto mělo péči. Ono i ten automat bude spokojenější, když bude mít nový olej.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.3.2022 , 5:53   Citovat  

S tím počítám... náplně, destičky... a samozřejmě zakončím to rozvodama... ale ty už nebudu dělat já.

Jak říkám, je škoda, že nemámě pro tuto verzi CR-V nějaké vlákno se seznamem odkazů, co a kde nakupovat. Bude se mi to sakra hodit.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2022 , 12:42   Citovat  

Takže, aktuální novinky. Interiér je jak nový. 14 dní tvrdé práce a je to nádhera. i ty škrábance se celkem ztratily.
Po motorové stránce jsem urval svíčku. Auto je u mechanika... půjde dolů hlava a závit po svíčce se musí odvrtat... údajně zničil dva vytahováky a závit se ani nehnul.. asi přes závit. Tak jsme se rozhodli a udělá se komplet práce na rozvodech...

Nevíte někdo o nějakém ověřeném zdroji, kde koupím ideálně celý set na rozvody?

PS: Kdyby měl někdo zájem, chci z toho auta prodat ochranný rám... mám jak předek, tak boky a zadek... jako nové.

čert je teď offline  čert
0
PříspěvekZaslal: 21.4.2022 , 18:57   Citovat  

Ahoj
já když jsem dělal rozvody , kladky a řemeny , tak jsem kupoval tady . Ale už je to asi tři roky :
tudy odkaz

IMG_20190419_100848.jpg

IMG_20190419_100848.jpg, 2.34 MB

IMG_20190125_231714.jpg

IMG_20190125_231714.jpg, 3.75 MB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.4.2022 , 5:58   Citovat  

čert napsal:
Ahoj
já když jsem dělal rozvody...

Díky za tip. Auto sem odvezl k mechanikovi a on si chce díly nakoupit sám. Vše mi nacenil na 25 včetně toho vyvrtání zalomené svíčky. Snad je to férová cena...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.4.2022 , 12:23   Citovat  

Tak došlo k nejhoršímu. Auto předléty opravoval nějaký umělec... vše dorváno na hulváta. Polovina šroubů zalomená. Sháníme nový motor... kdyby náhodou B20Z1.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zdravím. Pořídil jsem na ježdění kolem baráku CR-V první gen
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina