Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Články

Automatické stahování okna A7G
  Sekce: Jak na to
  Zaslal:  4.3.2016 , 19:19

AUTOR: Mara008
1 háčko
Články: 2
Komentáře: 0

Hodnocení: 5.00/5.00 [1]

Technika Jak na to Klub Srazy a výlety Novinky a historie Partneři Můj příběh

Článek  Strana 1 z 1

Zdravím všechny H+ .
Měli jste někdy problém s automatickým stahováním řidičova okna ve své Honda ? O co přesně jde ... Jako uživatel vstupních závor jsem nucen 2x denně otevírat okno. Automatické stažení/otevírání okna funguje bez problémů. Problém ovšem nastane při pokusu o zavření okna

tudy okno vyjede jen asi o 2 cm nahoru a opět se otevře.

Stávalo se tak, že jsem musel zavírat okno cca na 5x, než se konečně zavřelo, což bylo poměrně frustrující naštvanej .

Pátral jsem, čím by to mohlo být ...

1) Nastavení krajních poloh dle Honda manuálu:

"Automatická funkce okna řidiče nefunguje, pokud dojde k odpojení či vybití baterie nebo pokud je vytažena pojistka ovládání oken. Po připojení baterie či pojistky je systém elektrického ovládání oken třeba seřídit.

Částečně otevřít nebo zavřít okno řidiče lze mírným stisknutím nebo pozvednutím ovladače s přidržením. Když ovladač pustíte, pohyb okna se zastaví.

1) Nastartujte motor.
2) Stisknutím a přidržením ovladače okno řidiče úplně otevřete.
3) Povytažením s přidržením ovladače úplně okno řidiče zavřete; poté ovladač ještě 2 sekundy přidržte.

Pokud po tomto seřízení okna nefungují správně, nechte vozidlo zkontrolovat v servisu."

tudy ad 1) Nastavení dorazů dle manuálu funguje, můj problém to ale neřeší.
Poznámka k návodu:
- netuším, proč by měl být nastartovaný motor, stačí mít klíč v II. poloze
- stáhnu okno a podržím několik sekund (někdy po 5 až 10 s jde slyšet sepnutí relátka)
- pak vytáhnu okno potažením tlačítka v 1. poloze (ne až v 2. poloze, to pak okno vytáhnout nejde - po přečtení 3) návodu by to mohlo jít i na 2. polohu) a podržím několik sekund
- hotovo
- zkoušel jsem i vytahovat pojistku oken (je to celkem úmorný boj HaHaaa , protože to není běžná pojistka - drží na šroubku a pak ještě na 2 plastových pacičkách), myslel jsem, že by to mohlo vymazat paměť, zdá se ale, že to není potřeba

2) Naučil jsem se zavírat okno na 2x. Nejprve potáhnout v 1. poloze, aby okno kousek vyjelo a následně cca za sekundu docvaknout na 2. polohu.

tudy ad 2) Vyřešilo to můj problém se zavíráním okna na 5x. Avšak stále to nefungovalo, jak mělo.

3) A konečně návod, který to vyřešil. je to dobrý

Přemýšlel jsem, proč se okno chová tak, jak se chová. Napadlo mě, že by to mohlo souviset s bezpečnostní pojistkou. Nebyl jsem si jistý, zda ji Accord má, tak jsem to vyzkoušel. Při automatickém zavírání okna jsem tam vložil ruku a ejhle okno se zastavilo a následně o kousek vrátilo zpět. Zázračně podobné chování Velmi šťastný - rázem mi bylo všechno jasné OK .
Počáteční odpor, při zavírání okna byl tak velký až sepla bezpečnostní pojistka Chápeš! to mi hlava nebere

tudy ad 3) ŘEŠENÍ Cooo??? STAČILO NASTŘÍKAT VEDENÍ OKNA SILIKONOVÝM OLEJEM je to dobrý a vše funguje, jak má.

Autor  Komentáře
crxmann
5 háček

Články: 16777126
Komentáře: 92
 Zaslal: 20.5.2016 , 12:43  Předmět:    
Diskuze k článku: ZDE

Rating box? ? neni

Články

Automatické stahování okna A7G
  Sekce: Jak na to
  Zaslal:  4.3.2016 , 19:19